Lekker In Je Vel Kinderyoga

Yoga voor kinderen in Appingedam, Delfzijl en omstreken

foto van klankschaal kan niet worden geladen foto van klankschaal kan niet worden geladen

Kinderyoga en lesrooster

Lesrooster

Vrijdag: kinderyoga 6 jaar en ouder

Locatie: speelzaal Kindcentrum Tuikwerd, Hallehuis 2, Delfzijl
Datum: van 2 t/m 30 november 2018
Tijd: 13.30 - 14.30 uur groep 1
Tijd: 14.45 - 15.45 uur groep 2
Kosten: 5 lessen voor € 22,50
Af en toe een les meedoen kan, kosten € 5,00 per les. Dit kan alleen als er plek is en je moet je er wel voor opgeven.
Inschrijven: info@lijvkinderyoga.nl

Hoe ziet een kinderyogales eruit?

Aandacht voor jezelf en elkaar is belangrijk. Daar nemen we speciaal de tijd voor aan het begin van de les. Elk kind mag vertellen hoe het zich voelt. Het kan daarbij gebruik maken van emotiekaarten of eigenwijsjes. Kinderen vinden deze kaarten erg leuk om te gebruiken en vragen er vaak naar.

Daarna beleven we een yoga avontuur aan de hand van een thema of een boek. We gebruiken daarbij de yogadierenkaarten. Soms tekenen we erbij, soms dansen we erbij of zingen we een lied. Of we doen een oefening waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Ook leren de kinderen elkaar masseren, waarbij respect voor elkaar en je eigen grenzen aangeven belangrijke onderdelen zijn. Spelenderwijs wordt er aandacht besteed aan de ademhaling. Inspannende en ontspannende oefeningen wisselen elkaar af.

De ontspanningsoefening vindt vaak plaats aan het einde van de les. We liggen dan op het matje en luisteren naar een verhaaltje of volgen de adem in onze buik, waardoor de kinderen leren te ontspannen.

Als de kinderen het leuk vinden, krijgen ze een opdracht mee om thuis te doen. Want ook bij yoga is het zo dat hoe vaker je oefent, hoe makkelijker iets gaat!