logo kan niet worden geladen

Facebook

Team


Foto van Janneke kan niet worden geladen

Janneke Engelage - kinderyogadocente

Na jaren werkzaam geweest te zijn als leidster bij de naschoolse opvang werd het tijd voor iets anders. In 2015 heb ik de opleiding tot kinderyogadocente succesvol afgerond. Sindsdien geef ik workshops bij de naschoolse activiteiten/scholen in de gemeente Eemsdelta. En ik heb mijn eigen groepen in Spijk.
Ik vind het belangrijk dat kinderen leren zich bewust te worden van hun eigen lichaam. Jezelf kunnen zijn en lekker in je vel zitten, dat gun ik ieder kind! Het doen van yoga- en mindfulness oefeningen kan daarbij helpen. Ik vind het dankbaar werk om kinderen te leren hoe ze zichzelf kunnen helpen om rustig/ontspannen te worden als ze zich druk voelen of zenuwachtig zijn voor iets. Of hoe ze zich op kunnen peppen als ze zich sloom voelen en nergens zin in hebben.

Foto van vertelezel kan niet worden geladen

De vertelezel

Aan kinderen vraag ik wel eens wat hun lievelingsdier is. Eén van mijn lievelingsdieren is de ezel! Het vertelezeltje lag bij iemand op zolder en werd weggegeven om een ander blij mee te maken. Die ander werd ik dus en met mij vele anderen. Het ezeltje gaat namelijk mee naar elke yogales. We beginnen de les altijd met het luisteren naar het geluid van een klankschaal. En dan proberen we te voelen hoe het met ons is. Het ezeltje gaat bij alle kinderen langs en wie wil, mag vertellen hoe het zich voelt. Degene die de vertelezel vasthoudt, krijgt alle aandacht en de rest luistert.


Foto van ezels kan niet worden geladen

Lisa en Josje van Ger's ezelstal

Van april t/m oktober organiseren Gerlinde van Ger's ezelstal en Janneke van Lijvkinderyoga workshops ezelyoga. De stal heeft 9 ezels: Pien, leidster van de kudde en haar dochter Keetje, Bassie en Joris, Lisa en Josje, de mini-ezels Sophie en Saartje en Flynn. Lisa en Josje gaan vaak mee met de wandelingen die we maken in het bos tijdens een ezelyoga-workshop.