Lekker In Je Vel Kinderyoga

Yoga voor kinderen in Appingedam, Delfzijl en omstreken

Foto van Janneke kan niet worden geladen

Over mij

Ik ben Janneke Engelage.

Meer dan 20 jaar heb ik met veel plezier gewerkt als leidster bij de naschoolse opvang. Ik heb verschillende leeftijdsgroepen onder mijn hoede gehad. Het leukste vond ik de groepen waar de leeftijd varieerde van 4 t/m 12 jaar. Net als in een gezin, waarbij je elkaar respecteert en rekening houdt met elkaars ontwikkeling. Dat een kind zichzelf kan zijn, vond en vind ik erg belangrijk. Aandacht voor het kind en wat het nodig heeft en hoe ik daaraan kan bijdragen, is altijd een uitgangspunt geweest.

Door de jaren heen hebben kinderen het steeds drukker gekregen. Er wordt veel van ze verwacht. Ook is hun omgeving drukker geworden: meer kinderen in de klassen en naschoolse opvanggroepen. Prikkels vanuit de computer/tv wereld kunnen ook zorgen voor drukte in het hoofd van het kind. Een kind heeft naast inspannende activiteiten ook rust en ontspanning nodig. Ik ben me gaan afvragen hoe kinderen er zelf voor kunnen zorgen dat ze lekker in hun vel zitten. Door yoga en mindfulness te gaan doen! Kinderen worden zich door de lessen bewust van hun lichaam. Ze doen allerlei leuke yogahoudingen en leren om na het bewegen ook te ontspannen.

In 2015 heb ik de opleiding docent kinderyoga met succes afgerond, bij yoga, massage- en trainingscentrum "de Weideblik" te Wageningen.

Sinds die tijd geef ik yogalessen aan kinderen: in mijn eigen yogagroepen, op scholen en aan naschoolse opvanggroepen. Ik vind het erg fijn dat ik door het geven van yoga een bijdrage kan leveren aan het welzijn van het kind.