Lekker In Je Vel Kinderyoga

Yoga voor kinderen in Appingedam, Delfzijl en omstreken

foto van kaarten en boek kan niet worden geladen foto van kaarten en boek kan niet worden geladen foto van kaarten en boek kan niet worden geladen

Boekentips voor kinderen

Hallo zon! - Femmy Brug

In dit boek staan een heleboel yogahoudingen en andere yogaoefeningen beschreven. Je kunt zien en lezen waarom een oefening goed voor je is. Je leert je te ontspannen en te concentreren, en je wordt sterker en leniger. Yoga helpt je om gezond in de wereld te staan. Met dit boek kun je zelf aan de slag!

Kinderyogakaarten - Helen Purperhart

Op elke gekleurde kaart staat een dier in een yogahouding afgebeeld + uitleg hoe je de oefening doet. Kan individueel of in groepsverband gebruikt worden.

Serie over Langmuts - Josina Intrabartolo

Voor hoog sensitieve kinderen - De schrijfster: “Langmuts is de hoofdpersoon van het kinderboek dat wij hebben gemaakt en uitgegeven. Een gevoelige kabouter, die last heeft van zijn gevoeligheid en zich ervoor wil verstoppen. Maar uiteindelijk ontdekt hij dat dat niet nodig is en zelfs niet handig! We hebben het boek gemaakt voor alle ouders die –net als wij- hun kinderen iets willen meegeven over hoogsensitiviteit. En hen daarover een goed gevoel willen geven.”

Boekentips voor ouders en kinderen

De wensster, 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar - Marneta Viegas

De schrijfster maakt op een relaxte en grappige manier kinderen (en hun ouders) vertrouwd met imaginatie en ontspanning. Door middel van het visualiseren van eenvoudige beelden en voorwerpen uit hun dagelijks leven, komen kinderen in een toestand van ontspanning en in contact met positieve en zuivere gevoelens in henzelf. Je kunt ze samen met je kind lezen voor het slapengaan. Aan het eind van iedere meditatie vind je een affirmatie, waardoor je kind de innerlijke vrede die het zojuist gevonden heeft, kan vasthouden. Een fantastische methode voor kinderen en ouders om samen te mediteren.

Welterusten yoga - Mariam Gates

Mooi geïllustreerd boek voor kinderen van 4 t/m 8 jaar over een wereld die gaat slapen. Met een serie simpele yoga oefeningen die telkens voor het naar bed gaan gedaan kan worden. Een praktische manier voor kinderen en ouders om de dag rustig en mindful te eindigen. "Strek je als een boom, straal als een ster, zweef als een wolk, en droom zacht."