logo kan niet worden geladen

Facebook

Boekentips voor kinderen


foto kan niet worden geladen

Doe het zelf yogaboek - Francine Oomen

Voel je je wel eens gestrest? Word je bedolven onder toetsen en huiswerk? Lig je 's avonds na een drukke dag nog te stuiteren in je bed? Ben je soms somber, moe, chagrijnig of onzeker? Wil je graag een soepel en sterk lijf? Begin dan met yoga en lees dit boek!


foto kan niet worden geladen

Kinderyogakaarten - Helen Purperhart

Helen Purperhart heeft verschillende kaartenseries uitgegeven. Op de gekleurde kaarten staan dieren/situaties afgebeeld met een uitleg hoe je de oefeningen kunt doen. Kinderen vinden het erg leuk om met deze kaarten te werken.


Boekentips voor ouders en kinderen


foto kan niet worden geladen

Verhalen voor gevoelige oortjes - Wendy Janssens

Voorlees/doeboek voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Groeien betekent leren omgaan met de kleine en grotere uitdagingen van elke dag. In het boek komen thema's op een laagdrempelige en luchtige manier aan de orde, zoals: hooggevoeligheid, faalangst, zelfvertrouwen, pesten, boosheid, scheiding, perfectionisme en loslaten.


foto kan niet worden geladen

De wensster, 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar - Marneta Viegas

Door middel van het visualiseren van eenvoudige beelden en voorwerpen uit hun dagelijks leven, komen kinderen in een toestand van ontspanning en in contact met positieve en zuivere gevoelens in henzelf. Je kunt ze samen met je kind lezen voor het slapengaan.


foto kan niet worden geladen

Welterusten yoga - Mariam Gates

Mooi geïllustreerd boek met een serie simpele yoga oefeningen die telkens voor het naar bed gaan gedaan kan worden. Een praktische manier voor kinderen en ouders om de dag rustig en mindful te eindigen.


Boekentips voor ouders


foto kan niet worden geladen

van uitgeverij Scrivio Media

De Kanguru-gidsen vormen een ideaal en laagdrempelig hulpmiddel bij uiteenlopende opvoedsituaties. De gidsen over hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en beelddenken, prikkelverwerking en emoties, autisme geven 80 praktische tips hoe hier mee om te gaan.